TIP 3:  Welke handige accessoires zijn er voor op mijn wagen?

TIP 3: Welke handige accessoires zijn er voor op mijn wagen?

Vervoert u vaak spullen met de wagen of gaat u op reis? Hou er dan rekening mee dat u ze gelijkmatig over de auto moet verdelen. Ook is het belangrijk dat deze spullen bij een bruusk maneuver niet zomaar losliggen.

Hierop moet u letten bij het laden van uw wagen:

Laadgewicht

Wanneer u het gewicht van uw spullen niet goed verdeelt, kan uw auto gaan overhellen. Bovendien heeft uw auto een langere remweg als hij zwaar beladen is. De wet geeft aan dat uw spullen het laadvermogen van uw auto niet mogen overschrijden. Het laadvermogen van uw auto vindt u in het instructieboekje. U kunt dit natuurlijk ook bij uw garage navragen

Losse spullen

Stel je voor wat er gebeurt als u een stoel los op de achterbank vervoert en plotseling hard moet remmen. De stoel schiet naar voren en kan u of uw medereizigers ernstig verwonden.

Maar ook kleinere spullen die u los in uw voertuig liggen kunnen gevaarlijk zijn. Wist u dat een ehbo-doos van 2 kilo bij een snelheid van 50 km per uur een impact krijgt van maar liefst 25 maal zijn gewicht als u plotseling bruusk remt. Diezelfde losse ehbo-doos veranderd in een vliegend projectiel van 50 kilo.

Uitstekende voorwerpen

Grotere spullen mogen aan de voor- en achterkant van de auto uitsteken. Voor gewone lading mag dit tot 1 meter achter de achterste as van de auto. Voor ondeelbare lading, zoals planken, kano’s en dergelijke, mag dit maximum 5 meter achter de achterste as uitsteken.

De lading op het dak vervoeren mag indien het ondeelbaar. Deze lading mag vooraan uitsteken maar niet meer dan 3,5 meter voor het stuurwiel.

Informeer uw rijomgeving van uitstekende materialen door middel van een markering.  Onder lading vallen nooit personen: u mag dus geen mensen in uw bagageruimte vervoeren.

Autoaccessoires

Maak gebruik van handige autoaccessoires om spullen veilig weg te bergen. Dankzij een dakdrager en dakkoffer kan je het gewicht van je spullen gelijk verdelen en bevinden deze zich buiten de zitruimte. Zo kunnen ze de reizigers niet verwonden tijdens een bruusk maneuver.

Dankzij de dakdrager kan u veilig spullen vervoeren op uw wagen. U kan de spullen op de gepaste manier vastmaken en verschuiven voorkomen. De dakdrager is afhankelijk van uw wagen, kom langs in onze Carmaxx accessoire shop om het voor u gepaste model te vinden. Wij installeren deze graag op uw wagen. Ontdek hier ons Thule dakdrager gamma: https://waaslandautomotive.be/dakdragersthule/

Een dakkoffer is zeer gemakkelijk te plaatsen op de dakdrager. Ook zijn er verschillende maten, kom langs in onze Carmaxx accessoire shop om het voor u gepaste model te vinden. Ontdek hier ons Thule dakkoffer gamma: https://waaslandautomotive.be/dakkofferthule/

Hiernaast kan een fietsendrager eveneens een grote meerwaarde betekenen voor uw rijplezier en rijveiligheid. Kom langs in onze Carmaxx accessoire shop om het voor u gepaste model te vinden. Ontdek hier ons Thule fietsendrager gamma: https://waaslandautomotive.be/fietsthule/

Heeft u maar tijdelijk een dakkoffer of fietsendrager nodig? Maak dan gebruik van onze uitleenmodellen. Voor meer info over termijnen en tarieven  verwelkomen wij u graag in onze Carmaxx accessoire shop.

Vraag het een expert!

Spring binnen bij een concessie in jouw buurt!

Fordstore Waasland Automotive
Pareinpark 4, 9120 Beveren
 +32 (3) 778 79 70
Toon in maps

Meer info

Ford / Mazda Sint-Niklaas
Europark Zuid 4, 9100 Sint-Niklaas
 +32 (3) 778 79 20
Toon in maps

Meer info

Waasland Automotive