De veelzijdigheid van een Clipper. De efficiëntie van een hybridewagen.

De nieuwe Mondeo Clipper Hybrid is de ideale wagen voor klanten die een ruime hybride gezinswagen willen met een grote koffer. De Mondeo Hybrid is momenteel verkrijgbaar met een 4-deurs maar krijgt er nu dus ook een handige Clipper break-versie bij, wat heel uniek is in dit segment.

De aandrijflijn van de Ford Mondeo Clipper Hybrid gebruikt een elektromotor om de speciaal ontwikkelde 2.0-benzinemotor met Atkinson-cyclus bij te staan voor de aandrijving. De Mondeo Hybrid kan ook zuiver elektrisch rijden voor de ultieme verfijning en efficiëntie. Deze komt volledig in zijn recht in de stad en in de file.

Mondeo Hybride stad

Deze prachtige hybride levert een systeemvermogen van 187 pk en wordt gekoppeld aan een door Ford ontwikkelende continu variabele automatische versnellingsbak die het brandstofverbruik nog verder terugdringt.

Naast de gekende kwaliteit en efficiëntie van de huidige Ford-voertuigen, introduceert Ford een nieuwe innoverende technologie. De regeneratieve remtechnologie recupereert tot 90% van de energie die normaal verloren gaat tijdens het remmen, om de batterij weer op te laden en draagt zo bij tot lagere verbruiks- en CO2-cijfers. Die zullen beginnen bij respectievelijk 4,2l/100km en 96g/km voor de vierdeurs en 4,4l/100km en 101g/km voor de Clipper. Deze energie wordt vervolgens gebruikt om de motor koppelondersteuning te bieden tijdens het rijden en accelereren, maar ook om de elektrische accessoires van het voertuig te gebruiken.

Luxueuze stijl en vakmanschap

De elegante updates voor het exterieur- en interieurdesign verhogen de hoogwaardige en luxueuze uitstraling van de vierdeur, de vijfdeurs en Clipper en versterken tegelijk de visuele differentiatie tussen de verschillende Mondeo-versies (Titanium, ST-Line en Vignale).

Opvallende nieuwigheden zijn vooraan terug te vinden in een hertekende radiatorrooster, die naadloos aansluiten bij het nieuwe design van de mistlampen en led-dagrijlichten. Achteraan werd het design onder meer opgewaardeerd met nieuwe C-vormige achterlichten die over de hele breedte worden doorkruist door een stijlvolle sierlijst.

Mondeo Hybride

Moeiteloze rijervaring

De Mondeo Hybrid biedt ook een Adaptive Cruise Control, waarmee de wagen geheel automatisch een comfortabele rijafstand aanhoudt ten opzichte van voorliggers. Het systeem bevat bovendien een start-stopfunctie, waarmee het stads- en fileverkeer veel comfortabeler wordt.

Fords communicatie- en entertainmentsysteem SYNC 3 stelt Mondeo-bestuurders in staat om het audiosysteem, het navigatiesysteem, de airconditioning en gekoppelde smartphones te bedienen met eenvoudige gesproken commando’s. Het is bovendien compatibel met Apple CarPlay en Android Auto™, waardoor je in alle veiligheid en comfort uw meest vertrouwde applicaties kan gebruiken.

Mondeo Hybride cockpit

Waasland Automotive