Veilig je wagen wassen in de winter

In de winter heeft uw auto het zwaarder te verduren dan tijdens de andere seizoenen. Naast regen, vuil en andere verontreinigingen die vanaf het wegdek opspatten, hebben uw autolak en andere oppervlakken ook met bijvoorbeeld strooizout af te rekenen. Belangrijk dus om uw auto regelmatig te wassen en te onderhouden, maar ook te beschermen.

Hieronder een paar tips over het wassen van uw auto:

 

  Was de auto bij voorkeur niet in de vrieskou!

  Wanneer u de auto gaat wassen, zorg er dan eerst voor dat deze vorstvrij is of staat. Een te koud oppervlak zal ervoor zorgen dat de verschillende producten een mindere werking hebben.

  Spoel eerst het losse vuil van de auto af. Let wel op bij het gebruik van een hogedrukreiniger op de lak, want deze kan een aangebrachte wax- of beschermlaag verwijderen door zijn hoge krachtinwerking op het lakoppervlak! En deze bescherming is net nu belangrijk deze maanden!

   

   Begin met de velgen en banden

   Hier kan u de hogedrukreiniger gebruiken om ook de wielkasten zuiver te maken. In deze wintermaanden is het ook nuttig om de onderkant van de wagen even te ontdoen van vuil en zout.
   Reinig steeds velg per velg en let erop dat deze afgekoeld zijn. Gebruik de een velgenreiniger, eventueel in combinatie met een velgenborstel.

   Uniek aan de Meguiar’s Hot Rims Wheel cleaner is dat u er ook uw banden mee kunt reinigen omwille van de alkalische samenstelling. Het schuim van de velgenreiniger is zo ontworpen dat het vuil losgeweekt wordt van velgen en banden. Het product is veilig voor elke type velg voorzien van een blanke laklaag. De velgenborstels van Meguiar’s zijn ontworpen om alle zones van de velg te kunnen aanpakken op een veilige, krasvrije manier.

     

    Gebruik een shampoo met waxtoevoeging!

    Aangezien er in deze periode veel meer vervuiling op ons voertuig ligt, is het belangrijk de juiste shampoo te gebruiken om de kans op krassen en beschadigingen te reduceren.

    Ultimate Wash&Wax is Meguiar`s meest complete shampoo. Deze shampoo zorgt voor een diepe, rijke glans alsof de auto net in de wax gezet is. Deze shampoo voegt extra bescherming toe aan de lak tijdens het wassen, wat zeker een meerwaarde is tijdens deze gure maanden! Hij zal er ook voor zorgen dat het vuil als het ware gelift wordt van het oppervlak, waardoor het veilig weg gehaald kan worden. 

    Gebruik één of twee emmers met Grit Guard!

    U kan swirls en fijne krasjes voorkomen door gebruik te maken van een emmer met Grit Guard. Deze ontstaan mede door deeltjes vuil en stof die bij het wassen over de laklaag heen gewreven worden. Door het plaatsen van een Grit Guard blijft de afgenomen vervuiling op de bodem van de emmer liggen. U kan ook telkens de washandschoen tegen de Grit Guard schoonwrijven. Gelet op een grotere kans van diverse vervuiling op het oppervlak in de winter, adviseren we om een emmer met Grit Guard te vullen met lauw water en shampoo maar óók een emmer met zuiver water. Spoel de Wash Mitt telkens na het wassen van een paneel in de emmer met zuiver water vooraleer u in de andere emmer met shampoo gaat om een volgende zone aan te pakken. Hierdoor vermijdt u dat al het vuil in de emmer met shampoo gaat en reduceert u weer het risico op swirls of fijne krasjes.

     

      Gebruik een Wash Mitt!

      een Wash Mitt is een handschoen die veilig vuil verwijdert en dit goed vasthoudt dankzij zijn microvezelstructuur.

      De extra dikke Microfiber Wash Mitt van Meguiars neemt tot 4x meer water mee, waardoor er meer spoeling is en u voorkomt dat u met het net opgenomen vuil krassen veroorzaakt.

      Deze Wash Mitt kan gewoon gewassen worden in de wasmachine (op 60°C, zonder wasverzachter)

        

        

        Droog de auto met een Water Magnet!

        Gebruik eerst en vooral de tuinslang met een volle dunne waterstraal voor het afspoelen van de auto. Door op deze manier af te spoelen, wordt de hoeveelheid water op de wagen sterk terug gedrongen wat het drogen veel makkelijker maakt. Gebruik hier geen hogedrukreiniger! Dit zal enkel voor meer waternevel zorgen wat het drogen aanzienlijk verlengt en de mogelijkheid bestaat dat u de aangebrachte beschermlaag stript. De Water Magnet is een grote (76 x 55cm) microvezel droogdoek die drie keer zoveel water opneemt dan een traditionele zeemvel. Op deze manier krijgt u snel een vlekvrij resultaat. Vouw de Water Magnet op tot ongeveer de grootte van een halve A4 en trek de auto zo droog. Vouw deze doek regelmatig om naar een droog gedeelte, zodat deze effectief water blijft opnemen. Ook de Water Magnet kan gewoon gewassen worden in de wasmachine (op 60 graden, gebruik geen wasverzachter)

         

          Bescherm de banden!

          Endurance Tire Gel heeft een unieke samenstelling die ervoor zorgt dat autobanden een mooie, diepe, zwarte glans krijgen. Banden blijven wekenlang zwart en hebben er nog nooit zo lang zo goed uitgezien.

           

          • Profile Antwerpen

           Profile Car & Tyreservice : Alle merken

           Vosseschijnstraat 11,
           2030 Antwerpen
          • OPENINGSUREN

           • Ma-Vr : 08u00 tot 12u00
           • Ma-Vr : 13u00 tot 18u00
           • Za : 09u00 tot 12u00
          • Telefoon & E-mail

          • Profile Beveren

           Profile Car & Tyreservice : Alle merken

           Pareinpark 6,
           9120 Beveren
          • OPENINGSUREN

           • Ma-Vr : 8u00 tot 12u00
           • Ma-Vrij : 13u00 tot 18u00
           • Za : 8u00 tot 12u00
          • Telefoon & E-mail

          • Waasland Automotive Carmaxx

           Auto accessoires

           Pareinpark 4B,
           9120 Beveren
          • OPENINGSUREN

           • Ma - Vrij : 08u00 tot 12u00
           • Ma - Vrij : 13u00 tot 18u00
           • Za : 08u00 tot 12u00
          • Telefoon & E-mail

          Profile Antwerpen biedt een all-round service onder één dak aan. U kan hier terecht voor onder andere onderhoud van uw wagen, bandenwissel, airco onderhoud, technische keuring nazicht, maar ook voor aankoop van nieuwe banden, velgen, autoaccessoires, onderhouds- en kuisproducten. 

          Profile Beveren biedt eveneens een all-round service onder één dak aan. Hun accessoires- en producten gamma bevindt zich in de Carmaxx shop net naast de Profile vestiging.